LA CREU:
La simbologia de les creus té un origen ancestral que és complicat de situar en el temps. El que coneixem amb certesa és que es tracta d'una simbologia pròpia de diferents ideologies i religions, per tant la manera com es manifesten les creus varia depenent de la finalitat, el propòsit o la creença.
Creu amb Jesucrist: és el símbol universal del cristianisme. Es manifesta amb la mateixa imatge que la creu llatina però amb el cos de Jesucrist crucificat sobre ella.
LA MISA, segons els cristians:
El diumenge és un dia per viure més a prop del Senyor. Dirigim la mirada al nostre Creador, reposant de la feina habitual, com ens ensenya la Bíblia.
Els primers cristians van començar a celebrar el dia de la setmana en què va ressuscitar Jesucrist com el dia de festa setmanal santificat en honor del Senyor.
El diumenge és un do del Senyor, per poder-lo tractar, per celebrar amb Ell la seva resurrecció, l'esdeveniment que ens ha introduït en una vida nova.
És un dia en què el Senyor parla especialment al seu poble.
És una jornada en què els cristians es reuneixen «per a la fracció del pa».
Celebrant junts l'Eucaristia els creients s'uneixen a la Passió salvadora de Crist.
La celebració de diumenge té un to festiu, perquè Jesucrist ha vençut el pecat, i vol vèncer en nosaltres el pecat, trencar les cadenes que ens allunyen d'Ell.
Aquesta joia de la trobada amb el Senyor que ens salva no és individualista: la celebrem sempre units a tota l'Església.
La Litúrgia de la Paraula dominical té una gran riquesa, en què la proclamació de l'Evangeli és central, amb què recorrem la vida del Senyor.
La Missa dels diumenges és una força que ens mou a sortir de nosaltres mateixos perquè l'Eucaristia és el sagrament de la caritat, de l'amor de Déu i del proïsme per Déu.
ICHITUS:
El ichtus és un símbol cristià format per dos arcs que s'intersecten donant lloc a la forma d'un peix. En alguns casos, aquestes cinc lletres apareixen inscrites dins del símbol. El ichtus va ser un símbol secret utilitzat entre els primers cristians. Les primeres aparicions d'aquest símbol daten del segle II i sembla que el seu ús va augmentar durant els segles III i IV.ALFA I OMEGA:
Alfa i Omega són la primera i darrera lletra de l'alfabet grec, respectivament. Hi ha diferents versets al llibre de les Revelacions on es fa referència al símbol de l'Alfa i l'Omega. Es té constància que el símbol Alfa i Omega es va començar a utilitzar al voltant del segle IV.
No hay comentarios:
Publicar un comentario